Annick Goutal Mandragore

Harry Potter rajongó vagyok. Készülve az új rész megjelenésére a mozikban, újranéztem az összes részt. A Harry Potter és a Titkok Kamrájából megismerhetünk egy nagyon érdekes növényt, a mandragórát.
A mandragórát már a középkor óta misztikus történetek lengték körül,minden korban varázslatos képességeket tulajdonítottak neki, a növényt pedig emberi alakkal ruházták fel, sőt megkülönböztettek nő és hímnemű egyedeket. Épp ezért pontos utasítások születtek arra vonatkozólag, hogyan kell eljárnunk, ha épp mandragórára lenne szükségünk.

Camille Goutal-t is elvarázsolta Harry Potter világa, és ez, valamint a folklór iránti rajongása adta az ihletet, hogy megalkossa a Mandragore-t. A Mandragore az első, és tudomásom szerint, az egyetlen olyan parfüm, amely mandragórát tartalmaz. Camille Goutal szerette volna visszacsempészni a gyerekkor, és a tündérmesék hangulatát ebbe az illatba és ez sikerült is neki. A Mandagore-ban, azt őt körbelengő legendák ellenére, semmi félelemetes vagy misztikus sincs. Sokkal inkább olyan, mintha egy varázslatos, zöld erdőbe sétálnánk. Számomra kifejezetten megnyugtató illata van.

Az illatjegyei között megtalálható a mandragóra mellett a bergamott, a menta, a csillagánizs, a gyömbér. Külön-külön is kedvelem ezeket az illatokat, de így együtt kifejezetten jó kombinációt alkotnak. Valamiért magamon a mentát kifejezetten erősen érzem, de ne a rágógumikban lévő borsmenta illatra gondoljunk, sokkal inkább arra az illatra, amikor mentateát szeretnénk inni, kinyitjuk a teás dobozt és megcsapja az orrunkat az a kellemes mentaaroma.

A Mandragore unisex illat. Habár én nem tudom elképzelni férfin, attól még lehet, hogy van olyan férfi, akin jól áll. Mivel unisex, ezért kétféle üvegben dobták piacra: külön a női és férfi vásárlók számára. Szerintem a férfiasabb, szögletesebb formájú üveg szebb.

A Mandragore legnagyobb hátránya, és ami miatt nem vennék belőle egy egész üveggel, az az hogy nagyon hamar elillan az illata. Csupán két óra után már szinte semmit sem érzek belőle. Habár az is igaz, hogy én az eau de toilette változatot próbáltam. Azonban létezik belőle parfüm változat is, ami minden bizonnyal hosszabb ideig marad fent a bőrön.

Összességében a Mandragore egy szeretni való illat, amit annál jobban megkedvelünk, minél többet használjuk.

One thought on “Annick Goutal Mandragore”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük