Vivienne Westwood Let it rock

Vivienne Westwood brit, lázadó divattervező, aki 65 évesen is még képes meghökkenteni, megbotránkoztatni és kizökkenteni bennünket a komfortzónánkból. Ezért és, hogy volt mersze ennyi idősen Pamela Andersonnal karöltve az új reklámkampányának arca lenni, csodálom is.

A Let it rock már kevésbé nyűgözött le.
Westwood első üzletét Londonban nyitotta meg 1971-ben Let it rock néven. A bolt lemezeket, rockabilly és Teddyboy ruhákat valamint Westwood ruhakölteményeit árulta. Később a boltot többször átnevezték, attól függően, hogy a dizájner épp melyik korszakát élte. Ennek az első boltnak és a régi szép idők emlékére lett a 2007-ben kiadott parfüm neve is Let it rock!
A parfüm alkotóját Marie Salamange-t többek között a 70-es évek híres groupie-ja, Sable Starr inspirálta. Célja az volt, hogy egy lázadó, rock and roll illatot hozzon létre a modern idők groupie-jának.
Talán ezért van az, hogy engem cseppet sem fogott meg ez az illat, mert sosem voltam groupie. A parfüm bergamottal és fréziával indít, amely jázminba vált és végül ámbra és pacsuli marad a bőrön. Első szippantásra nagyon kellemes orientális illat, de ahogy telnek a percek valahogy egyre idegenebbnek érzem magamon, mindezt úgy, hogy közben van egy olyan érzésem, hogy én ezt az illatot, mintha ismerném valahonnan. És mikor a barátomhoz hajolok egy csókért, és ő riadt tekintettel kérdezi, hogy én borotválkozom?, akkor leesik, honnan ilyen ismerős az illat: nagyapám borotvahabjának, amit közel húsz éve használ, épp ilyen illata van. És ez a felismerés már épp elég ahhoz, hogy ne adjak több esélyt ennek az illatnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük