Csokifüggőknek

Gyerekként arról álmodoztam két falat csokoládé között, hogy ha majd felnőtt leszek, olyan parfümöt készítek, amelynek olyan csodálatos csoki illata van, aminek nem lehet ellenállni és azon nyomban függővé teszi, azt is aki viseli és azt is, aki megérzi.

Felnőttem és jó páran már beelőztek édes, falnivaló, csokoládéra épülő parfümjeikkel. Itt van a legújabb felfedezésem: a kaliforniai székhelyű, független, csak természetes alapanyagokat használó parfümháztól, Roxana Illuminated Perfume-től a Chocolate Natural Perfumes.

A ház alapítója Roxana Villa, aki egyébként argentin, és karrierjét, mint illusztrátor kezdte. Ennek hatása érezhető is parfümjeinek dizájnján. Miután elvégzett egy aromaterápia kurzust, hirtelen a növények, virágok, illatok misztikus világába csöppent.

A 2010-ben megjelent Chocolate series eddig hat szolid parfümből áll, amelyből mindegyik, mint azt már sejthetjük a csoki köré épül. Mintha egy édesség boltba csöppennék, van itt igazi tömény, sötét csokoládé egy csepp pézsmával keverve (név szerint: Figure 1: Noir), zamatos cseresznyehullámok gazdag csokialapon (Figure 2:Cerise), a fenyő és csokoládé keveréke (Figure 3: La Foret), frissítő citrus és gazdag csoki mixe (Figure 4: L’Orangerie), és az utolsó kettő, ahol a füstös fák illatával( Figure5 : Bois de Chocolate) vagy fűszerekkel és egy csipetnyi vaníliával (Figure6 :Épices) alkot elegyet a varázslatos csokoládé.

Roxana csak természetes alapanyagokból készíti parfümjeit. Az új kollekció alapját 99%-os Scharffen Berger kakaó, kakaóvaj, organikus kakaópor és az Észak-Amerikában őshonos, az istenek eledeleként ismert  kakaófa szolgáltatja.

Minden vágyam lenne kipróbálni ezeket az ennivaló parfümöket. Nemcsak izgalmasan hangzanak az összetevők, de a csomagolás és a dizájn is tízből tíz pontot érdemel. Egyetlen problémám van csak velük, mégpedig hogy Európába nem szállítanak.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.