Top 10 téli parfüm

Didergek, vacogok, forró teát kortyolgatok, itt a tél, és vele együtt a hideg. És természetesen itt az újabb válogatás az évszakhoz legjobban passzoló parfümökből. Ki tudja lehet, hogy valakinek segít majd a karácsonyi ajándékkeresésben is.
1. Viktor & Rolf Flowerbomb
Azt hihetnénk, hogy ez inkább nyári parfüm, de nálam azért szerepel a listán, mert annyira erős és tömény, hogy fantasztikus illata sokkal jobban érvényesül szerintem hideg időben.

2. Thierry Mugler Alien
Engem az Angel nem igazán fogott meg, annál inkább az orientális-fás Alien, amely három fő jegyre épül: indiai jázminra, fás jegyekre a parfüm szívében, és meleg fehér ámbrára a bázisban.

3. Yves Saint Laurent Cinema
Habár a Cinema nem a kritkusok kedvence, ez engem egy cseppet sem tántorít el attól, hogy szeressem, mert valóban úgy érzem magam tőle, mintha egy film noir femme fatale-ja lennék.

4. Esteé Lauder Sensuous Noir
Az eredeti Sensous érzékibb, intenzívebb változata, amit elsősorban a fás jegyek jelenlétének köszönhet. Ha az eredeti nem jött be, ennek mindenképp adjunk egy esélyt.

5. Serge Lutens Santal de Mysore
Serge Lutens uniszex fás-fűszeres parfümje, amelynek középpontjában, mint az már a neve is sejteti a szantálfa áll. Sötét, édes szantálfa.

6.Etat Libre d’Orange Tilda Swinton Like This
Így kell celebrity parfümöt gyártani! Tilda Swinton egyébként sem átlagos nőcske férfias megjelenésével. De biztos, hogy a kemény külső lágy belsőt takar, mert arra kérte a parfümházat, hogy olyan illatot alkossanak neki, ami az otthonára emlékezteti. A parfüm ennek megfelelően barátságos, meleg és virágos, egy kis sütőtökkel megspékelve.

7. By Killian Cruel Intentions
Csak bátraknak! Aki ezt a parfümöt viseli, nem marad észrevétlen, az oud-ra épülő illat, a féktelen szenvedélyt, a test élvezetét hivatott ünnepelni.

8. Amouge The Library Collection Opus II
A Library Collectionból ez a kedvencem. Az orientális-fougere, szintén uniszex parfümöt viselni olyan, mintha egy hatalmas kastély még hatalmasabb könyvtárába csöppentem volna, régebbinél régebb könyvek közé, ahol elfeledettnek hitt titkok lapulnak.

9. Odin 04 Petrana
A Jordániai sivatag ihlette parfüm, amely nagyon finom púderes illattá alakul a bőrömön, mellesleg az ibolya és az írisz tökéletes kombinációjával van dolgunk. Zólyomi Zsoltnak köszönhetően pedig már Magyarországon is kapható.

10. Tom Ford Black Orchid
Ismét egy parfüm, amit először férfin szagoltam, aki semmi pénzért nem akarja elhinni, hogy ez egy abszolút női parfüm. Sötét, virágos illat orchideával, fás jegyekkel, csokoládéval.

Most ti jöttök! Osszátok meg velünk a ti téli kedvenceiteket! És ne felejtsétek el megnézni Illatvadász és a Parfümblog top 10-ét sem!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük