A legjobb tavaszi parfümök 2011

Először is tartozok egy vallomással. Ennek a posztnak a legjobb tíz parfümről kellene szólnia, de amikor leültem, hogy kiválogassam azokat az illatokat, amikről úgy éreztem a legjobban képviselik a tavaszi életérzést, csupán hat maradt versenyben. A másik érdekesség, hogy miután kezemben volt a hat kiválasztott, fedeztem fel, hogy majd mindegyik alkotást egy csodálatos, mesés hely és/vagy a szerelem ihletett.
Keiko Mercheri Les Nuits D’Izu
Az inspirációt ehhez az uniszex parfümhöz a japán riviéra, az Izu-félsziget szolgáltatta. A Les Nuits D’Izu a Citrus kollekció egyik darabja. Amikor legutóbb viseltem többen is megdicsérték rajtam, amit szokatlan összetevőinek és frissességének tulajdonítok.
Jegyei: yuzu, Rose japonica, hinoki ciprus, jázmin, moha, pézsma

Profumum Ninfea
Álljon itt egy versecske, amellyel a parfümöt jellemezték ( sajnálom, hogy angolul idézek, de félek, hogy nem tudnám visszaadni az eredeti hangulatát)
„Secret Garden
illuminated by the morning sun
shining on dew
reminds me of the sparkle of her eyes,
the smell that sorrounds me is the her smell”
Tökéletes randi illat, bájos és szexi egyszerre. Jegyei: viola, rózsa, lonc, frissen vágott fű

Eau D’Italie Au Lac
Észak-Olaszországban, Isolino parányi szigetén, a Marrioge-tónál található egy 19.századi villa, amelyet egy buja kert vesz körül. Ez a környezet volt a helyszíne Vittorio Colona hercegnő és a futurista mozgalom egyik alapítója, Umberto Boccioni között szövődött érdekes és intrikákkal átszőtt szerelemnek. Ennek a love strory-nak állít emléket az Au Lac, amelyet Alberto Morillas formált át illatjegyekre.
Jegyei: vízi liliom, keserű narancs, Panarea fügelevelek, osmanthus, rózsabimbó, sambac jázmin szirmok, papyrus, ámbra

Yosh White Flowers
Yosh Han a parfümház mögött álló kreátor, érdekes koncepcióval dolgozik. Természetesen ő is történeteket mesél el parfümjeivel,de többet is ad ennél. Nem elég, hogy csak a legjobb minőségű anyagokkal dolgozik, de parfümjei arra hivatottak, hogy befolyásolják hangulatunkat. És hogy megkönnyítse a dolgunkat parfümjeit aszerint is jellemzi, hogy az melyik csakrára hat és numerológia milyen számnak felel meg.
A White Flowers egy komplex virágos parfüm zöld befejezéssel. Yosh elmondása szerint, amikor nekiállt ennek az illatnak, a menyasszonyi csokorban lévő fehér virágoknak szeretett volna tiszteletet állítani, de aztán valahogy sokkal több lett, mint egy egyszerű fehér virágokból kötött csokor. Egyszóval mérhetetlenül romantikusra sikeredett vattacukor effektus nélkül.
Jegyei: hihetetlen mennyiségű fehér virág. A szívcsakrára hat. Numerológiailag az 1 szám jellemzi, amely függetlenséget és eredetiséget képvisel. Hozzátartozó megerősítés: Megnyitom szívem, és belélegzem az életet.

Penhaligon’s Orange Blossom
A mostanában felkapott Bertrand Duchaufour újragondolta az 1976-ban alkotott Orange Blossom-ot, hogy aztán olyan érzésünk támadjon, mintha „az árnyékból kisétálnánk a melengető napfényre”.
Jegyei: bergamot, calabriai narancs, virginiai cédrus, rózsa, barackvirág

Robert Piguet Visa
Elérkeztem utolsó kiválasztottamhoz, az örök kedvenchez, amely azon illatok közé tartozik, amelytől nyomban ultra nőiesnek, igazi dámának érzem magam. Az eredeti Visa-t 1945-ben alkották meg, de ha lehet hinni Luca Turinnak (és én hiszek neki), semmit nem vesztünk, hogy az új 2007-es változatnak semmi köze a régihez. A Visa egyszerre édes és friss, és emellett még érzéki is, és épp ezért illik a tavaszi életérzéshez.
Jegyei: mandarin, bergamot, körte, ibolya, jázmin, bőr, vanília, tölgymoha, vetiver, tonkabab

Remélem, mindenki megbocsát a kissé rendhagyó Top10 bejegyzésért, és amiért a mainstream parfümök ezúttal kimaradtak. Mindenképp osszátok meg velem a ti tavaszi kedvenceiteket, és nézzétek meg Parfümblog és Illatvadász valóban tízes listáját.

One thought on “A legjobb tavaszi parfümök 2011”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük