Vivienne Westwood Naughty Alice

Szeretem Vivienne Westwood-ot, és talán ezért van az, hogy mindig sokkal többet várok a parfümjeitől. A Let It Rock totális csalódása után, reméltem hogy a Naughty Alice a szívem csücske lesz.

Kétség nem férhet hozzá, hogy az inspirációt a Tim Burton-féle Aliz csodaországban című film adta. Tim Burton fantasztikus és meghökkentő fantáziája nem áll messze Vivienne punk-királynőjétől. Még abban is biztos vagyok, hogy az első kampányreklámokon Alice In Wonderland néven futott a parfüm, de mire megérkezett a boltok polcaira Naughty Alice lett belőle.
A parfüm megalkotásához Bruno Jovanovic-ot kérték fel, akinek azt az utasítást adták, hogy hozzon létre egy érzéki és merész parfümöt. Az érzékiség még csak-csak megvan, de a merészségnek nyoma sincs. A parfüm neve (naughty) alapján azt feltételezném, hogy szemtelenségre és csintalanságra számíthatok, de ehelyett valami teljesen mást kaptam.
A leírás alapján csupán néhány jeggyel dolgozott Bruno Jovanovic: ibolyával, rózsával, ylang-ylanggal és pézsmával. A végeredmény meglepő módon egy komfortos, virágos illat lett, amely az idő elteltével sem változik sokat, csak még inkább szelídebb lesz. Én az ibolyát nem is nagyon érzem, de a rózsa selymes illata erőteljesen jelen van végig, amelyet az ylang-ylang bolondít meg. Összességében egy kellemes, erőteljesen púderes jellegű parfümmel állunk szemben. Szexinek és kacérnak nem érzem magam tőle, de egy kellemes hangulatú randivacsorához el tudom képzelni, abban az esetben, ha aznap este csak és kizárólag beszélgetni szeretnék….
A Naughty Alice nem rossz parfüm, csak nem azt hozza, amit várnék tőle. Szerintetek sem illik a korábbi Vivienne Westwood parfümök közé?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük