Mangószüret

Mangó idény van, én pedig megszállott rajongója vagyok ennek a frissítő és lédús gyümölcsnek. Igazi szívfájdalmam, hogy kis hazánkban nem őshonos növény, és csak aranyárban lehet kapni. A mangó Indiából indult világhódító útjára, ahol szent gyümölcsként tekintenek rá. Elmaradhatatlan kelléke az esküvőknek, a szerelem szimbóluma és állítólag még a termékenységet is jótékonyan befolyásolja. Az érett mangó illata édes és fűszeres, és több parfümhöz is inspirációul szolgált.
Escada Taj Sunset
Az Escada legújabb nyári limitált kiadású parfümje. Illatjegyei: mangó, nektarin, vérnarancs, málna, vizes virágok, alma, kókusz, szantálfa és pézsma.

Yves Rocher Green Summer
A 2009 nyarán megjelent női parfüm illatjegyei: zöld lime,klementin, mangó, narancs, frézia, ciklámen, hibiszkusz, nektarin, pézsma és málna.


Jacomo Art Collection #09
Erről a parfümről és kollekció többi darabjáról már írtam korábban itt.


Demeter Fragrance Library Jelly Belly Mango Pineapple Salsa
Az előző bejegyzésemben már említettem a Demeter parfümházat, azon belül is a Jelly Belly kollekciót. Ezúttal sem hazudtolják meg magukat, a csípős jalapeno paprikából és édes, gyümölcsös mangóból és ananászból biztos valami meghökkentőt alkottak ismét. Hamarosan bővebben is be tudok majd számolni erről a parfümről, ugyanis hihetetlenül jó áron rábukkantam az Ebay-en, és már csak pár nap kérdése, hogy kipróbálhassam. (Egyébként sajnos csak az USA-ban forgalmazzák)


Montale Mango Manga
Érdekessége, hogy ez a parfüm a japán piacon már 2005 óta jelen van, de csak 2010 óta kezdték el széles körben is forgalmazni. Illatjegyei alapján kifejezetten érdekesnek tűnik: mangó, édes narancs, neroli, jázmin, ylang-ylang, vetiver, marokkói oud, cédrus, tölgymoha. Sajnos még nem volt alkalmam kipróbálni, ezért ha bárki próbálta már, mindenképp ossza meg velem a tapasztalatait.

Milyen mangós parfümöket ismertek még?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük