Amouage Library Collection Opus I

A világ egyik leghíresebb niche parfümháza, az Amouage tavaly dobta piacra a Library Collection-t. Az eredetileg három parfümből álló sorozat azóta ötre bővült, és ki tudja mennyinél állnak meg. A parfümök neve egyszerűen csak Opus I, Opus II és így tovább.

Cristopher Chong, az Amouge kreatív igazgatójának elképzelése az volt, hogy egy olyan könyvtárba kalauzoljon bennünket, ahol  az élet nagy  dolgaiba beavató, értékes művekre (opus) lelhetünk.

Az a varázslatos az Amouage parfümökben, a minőséget leszámítva, hogy mindegyik illatból egy történet varázsolódik elénk. Az Opus I-val nem nehéz vaskos, bőrkötésű könyvek közé képzelni magunkat. Elméletileg ez egy chypre parfüm, de sokkal inkább orientális-virágos jelleget mutat. Nehezen különböztetem meg az egyes jegyeket egymástól, de az erőteljes jázmin és ylang-ylang szívjegyek mellett, egész végig érzem azt a bőrös, kissé fás, kissé füstös jegyet, ami folyamatosan ugyanazt a képet vetíti elém: a viktoriánus időket, hatalmas könyvtárszobát, szépen elrendezett friss virágot az olvasóasztalon és a ház urát, aki titkon erotikus könyveket lapozgat, miközben brandyt szürcsölget és szivarozik. Hiába uniszex parfüm az Opus I, csak az igazán magabiztos nőknek ajánlanám. Az Opus I kissé arrogáns és mindenképp arisztokratikus természettel bír, de igazából ez nem is olyan meglepő, hiszen valójában igen kevesen engedhetik meg magunknak, hogy közel nyolcvan ezer forintot áldozzanak egyetlen parfümre. A virágokkal teli szívjegy órákon keresztül él, néha már fejfájdítóan sok. De megéri kivárni a végjátékot, a fás jegyekkel és tonkababbal átitatott bázis az Opus I legjobban szerethető része.

Nem gyűjtögetnék hónapokig, hogy enyém legyen egy teljes üveg Opus I, de nagyon örülök a 2ml-es mintámnak (valójában szintén hónapokig elég, ugyanis a parfüm tartóssága és ereje kiváló), amit különleges alkalmakra tartogatok.

Illatjegyei: kardamom, keserűnarancs, szilva, gyöngyvirág, ylang-ylang, jázmin, rózsa, tubarózsa, cédrusfa, gaujakfa, papiruszfa, szantálfa, tömjén, tonkabab, vetiver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük