Thierry Mugler Alien Sunessence Amber Gold Edition

Előző bejegyzésemben már említettem, hogy hamarosan olvashattok az új nyári limitált kiadású Alien-ről. Hamarabb is, mint azt gondoltam volna, sikerült tesztelnem. És legnagyobb meglepetésemre sokkal jobban hasonlít azt eredetire, mint azt jósoltam.

Az eredeti Alien, akárcsak az Angel, egyike azon parfümöknek, amelyet csak szeretni vagy utálni lehet. Én az Alien rajongói táborához tartozom, de sohasem volt bennem kellő bátorság, hogy nyilvánosan is viseljen. Ha valaki Alien-t visel, biztos nem marad észrevétlen. Semmiképp sem a félénk, vattacukor lelkületű lánykák parfümje.

Thierry Mugler azt igéri, hogy az új Alien Sunessence gazdag nap érlelte, vitamindús gyümölcsökben és egzotikus virágokban. Ez utóbbival egyet is értek, de a gyümölcsösségét én nem különösebben érzékeltem. A leírások alapján is csupán egyetlen gyümölcsös jegyet tartalmaz: kivit, amely csak néhány percig érezhető, csöppnyi fanyarságot és frissességet adva a fejjegynek. A fejjegyek elillanása után a már megszokott Alien áll előttünk kissé lágyabb változatban. A jázmin, az orchidea és a vanília édes hármasa émelyítően sok lehet néhányuknak, de megéri várakozni, amíg a fás jegyek és az ámbra előtoppannak a háttérből. Sajnos ekkora már sokat veszít az erejéből a parfüm, pedig ezt szívesen élvezném tovább is. Az eredeti Aliennel ellentétben ez a változat eau de toilette, ami magyarázatot ad arra, hogy korán sem tart olyan hosszan az illata, és ezáltal könnyebben elképzelhető nyári viseletként is.

De az Alien Sunessence-t semmiképp sem a negyven fok körüli hőségre tervezték, legkevésbé sem a szorgos-dolgos hétköznapokra, de annál inkább  Balaton-parti, nyüzsgő éjszakákhoz, flörtölős medence partikhoz. Aztán, ha legközelebb kapok egy meghívást egy ilyen partira, majd meglátjuk, hogy lesz-e elég bátorságom viselni az Alien Sunessence-t.

4 thoughts on “Thierry Mugler Alien Sunessence Amber Gold Edition”

  1. A Thierry Mugler flankerek meglepően jók, legalábbis a többi nagy divatmárkához viszonyítva. Nemrég próbáltam ki az A*Men Pure Havanna-t és az is egészen izgalmas parfüm, egyáltalán nem érzem fölöslegesnek a piacra dobását. A Sunessence Amber Gold Edition is jól hangzik, biztos ki fogom próbálni, ha majd végre eljut hozzánk is.

    1. A Pure Havanna-t én is ki szeretném próbálni. Tegnap amikor újra elővettem az Alien Sunessence mintát, végre megcsapta az orromat a tonik, vagy akármi is legyen, ami leginkább a Donna Karan DKNY-re emlékeztetett egy pillanatra (de tényleg csak annyira), amely valóban felfrissíti az egyébkét tömény Alient. De a fejillat elillanása után ennek nyoma sem marad.

  2. Én is már kipróbálgattam az összes Alien „summer” változatot, nekem még mindig az eredeti Alien jön be:)
    Timka, még én sem vettem a bátorságot ahhoz, hogy nap mint nap viseljem, már évek óta a kívánságlistámon van:)

    1. Nekem nem csak az Alien ilyen. Számtalan olyan parfüm van, aminél vagy a megfelelő alkalomra várok, hogy végre viselhessem vagy elegendő bátorságra. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük