John Galliano- egy karrier vége?

Az antiszemita vádakkal bíróság elé kerülő John Galliano pere tegnap kezdődött Párizsban.  Az ítéletre még várni kell, de az már száz százalék, hogy a hihetetlenül tehetséges divattervező karrierje máris romokban hever. A Dior szinte azon nyomban kirúgta, és saját neve alatt futó parfümmárkájának is komoly nehézségekkel kell szembenéznie.

 

Galliano barátai, a divattervező alkoholproblémáit okolják rasszista kitörései miatt, és reménykednek, hogy a már megkezdett rehab után, gyorsan rendbe jönnek a dolgai. Habár legújabb parfümje, Parlez-Moi d’Amour egész jól teljesít Franciaországban, a Közel-Keleten és Olaszországban, de Németországban először betiltották, és csak a lelkes fashionblogerek nyomására került vissza az üzletek polcaira, Izraelben pedig teljesen leálltak a forgalmazásával, míg az USA-ban csak egyes online boltokban vásárolható meg. Mégis Frédéric Charpentier, a Perfume Holding (A Galliano parfümök licence az övéké) szóvivője azt nyilatkozta, hogy a Galliano parfümök forgalmazását folytatni fogják, és hogy már biztosra vehető, hogy az új, férfiak számára készült Galliano cologne 2012-ben érkezik a piacra. Majd hozzáfűzte: ” A mai vásárlók tudják, hogy egy márka több, mint annak alkotója.”

Szerintetek van esélye a túlélésre a Galliano parfümöknek? Téged befolyásol egyáltalán a parfümválasztás során, ha a parfümház hírneve valamilyen oknál fogva csorbát szenvedett? Csak az alkotás a fontos vagy igenis figyelembe kell vennünk egy ilyen mértékű hibát?

5 thoughts on “John Galliano- egy karrier vége?”

  1. Én azért sajnálom, miért kellett tönkretennie ezt a jól menő brandet…szerintem ekkorát még nem bukott designer…

    A Galliano illatok kapcsán szerintem felesleges a felhajtás, én el tudok vonatkoztatni ettől a botránytól, mert azt el kell ismerni, hogy akármilyen lecsúszott ember lett, de zseniális tervező.

    1. Szerintem egy Galliano kaliberű divattervezőnek mindenképp jobban oda kell figyelnie, hogy ilyen helyzetbe ne kerüljön. Mellesleg nem hinném, hogy csak az alkohol hatására vált hirtelen rasszistává….
      Én nem hinném, hogy a Galliano parfümök eltűnnének, nézegettem az árakat is az egyes oldalakon, abban sincs változás. Nyilvánvalóan egyes piacokon kevésbé lesz elérhető ezentúl.

      1. vagy akár felverik a csillagos égig is az árukat, ha egyre kevesebb helyen lesz forgalmazva:)

        lehet, hogy antiszemita, az addig nem is érdekes, amíg nyíltan nem csinálja, és most G. ebbe futott bele…:)

  2. Nem tudom pontosan, hogy mi és hogyan történt, de azt hiszem, hogy egy kicsit túlzás így felfújni a dolgot. Szerintem nincs olyan ember, akinek, ha minden szavát figyelemmel kísérik, nem találnak benne olyasmit, ami valakire/valakikre nézve sértő lehet.

    Engem nem zavar ez a botrány, és ha valaha is összefutok egy Galliano parfümmel, a legnagyobb örömmel fogom kipróbálni 🙂

    1. Nem Galliano az egyetlen egyébként, akit rasszizmussal vádoltak. Most hallottam, hogy talán néhány éve, de maga Mr Guerlain is elszólta magát, amiből aztán hatalmas botrány lett. És mint az már biztosan tudhatjuk, a Guerlain parfümház azóta is él és virul.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük