Illatmorzsák

Múlt héten második alkalommal rendezték meg az Element Showcase-t New York-ban, amelynek célja, hogy a niche parfümházakat és a  parfümkészítés mesterségét közelebb hozza  a nagyközönséghez és természetesen a sajtóhoz. Több parfümház is itt mutatta be az őszi-téli szezonra szánt újdonságait. Ezekből válogattam az e heti illatmorzsákba. Niche rajongók figyelem!

Caron L’Accord #119

A parfüm neve a Caron manufaktúra címére utal. Az előrejelzések szerint érzéki, gyümölcsös-virágos alkotás lesz, amely a szeder és pacsuli körül épül. További illatjegyek: egyiptomi jázmin, fekete bors, vanília, napraforgó, pézsma és ámbra.

Bois 1920

A cég két új parfümmel jelentkezik , amelyek kizárólag az amerikai Neimus Marcus üzletekben lesznek elérhetőek (de azért gondolom, hogy a The Perfumed Court-nál majd lehet kapni mintákat). A friss tengeri illatú Oltremare rengeteg citrust, mate leveleket, vörös teát, rebarbarát,  egyiptomi gerániumot, ibolyalevelet, jácintot, mugane TM-t, indiai szantált, fehér pézsmát, ámbrát, pacsulit és Orcanox TM-t tartalmaz. A másik parfüm is legalább ilyen összetettnek tűnik. A Come L’Amore pézsmás-virágos illatnak ígérkezik mandarinnal, fréziával, fehér teával, szolár akkorddal, szilvahússal, jázminnal, gardéniával, liliommal, rózsával, rózsaborssal, cédrussal, benzoinnal, fehér pézsmával és styraxszal.

Bois 1920 Oltremare via Fragrantica.com

Histories de Parfums

A parfümház alapítója és orra, Gérald Ghislain limitált kiadású Rare kollekciójával érkezett a kiállításra: az animális illatú, ámbrán alapuló Ambrarem-mel, a zöldséges-rózsás Rosam-mal, és a szintetikus Petroleummal.

A fent említett újdonságokról a Fragrantica.com számolt be. De hogy el tudjuk képzelni egy ilyen kiállítás hangulatát mellékelek egy videót.  A fentebb említett három cég csak egy töredéke a kiállítóknak, több, mint 50 vállalat képviseltette magát. A Elements Showcase honlapján megtekinthető a januári kiállítás 77 oldalas katalógusa, és meg kell, hogy mondjam szemet gyönyörködtető. Idén dupla annyian voltak, úgyhogy az élvezeteket is meg kell szoroznunk kettővel. Kár, hogy nem lehettem ott! Na, majd talán jövőre! 🙂

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=I_5aVu8RVAk&feature=player_embedded]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük