Prada Candy

A Prada Candy-ben minden benne van, ami a Prada parfümökre jellemző.

Prada Candy

Amikor az első hírek felröppentek a Prada Candy megjelenéséről, be kell, hogy valljam aggódtam amiatt a candy szócska miatt.  Attól tartottam, hogy az eddig megszokott kifinomult Prada stílust lecserélték a celeb parfümök jól ismert sziruposságára és mámorító édességére. Szerencsére nem lett igazam.

A Prada Candy nem egy túl bonyolított parfüm. Csupán három illatjegyre épül: pézsma, benzoin, karamell.  De ez is csak bizonyíték arra, hogy nem az összetevők száma az, ami meghatározza, hogy egy parfüm jó-e vagy sem, hanem a belefektetett energia, kreativitás és koncentráció. A legnagyobb meglepetés számomra, hogy a Prada Candy-ben valami nagyon emlékeztet az Infusion d’Iris-re. Az a púderes jegy, amely szinte mindegyik Prada alkotásban megtalálható, és amelynek köszönhetően a Prada Candy kiemelkedik a cukorkára, karamellre, csokoládéra stb épülő gourmand parfümök tengeréből. A karamell nem émelyítő egy pillanatra sem, de végig ott van, és melegséget kölcsönöz a parfümnek.

Azonban minden pozitívuma ellenére sem tudom azt mondani, hogy a Prada Candy-nek máris biztosított helye van a kedvenceim között. Hiába kaptam bókokat, Opium kedvelő öreg néniktől és mainstream mániás fiatal lánytól egyaránt, valami mégis hiányzik ahhoz, hogy igazi szerelem legyen belőle.  Az a megérzésem, hogy a Prada Candy-t a hideg, téli időszakban fogom igazán élvezi, amikor olyan parfümökre vágyom, amelyek melegséget és komfortot sugároznak magukból.

A Prada Candy vintage stílusú üvege szemet gyönyörködtető. Azonban a reklámfilm igen csak butácskára sikeredett. A franciák új üdvöskéje Léa Seydoux lejt hipnotikus táncot zongoratanárával, és közben eltorzult hangon adja tudtára a férfinak mennyire kívánja. Ha színésznő kommentelését kihagyták volna, sokkal ütősebb lenne.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=VV4hEQJrZCI&feature=player_embedded]

Összességében a Prada Candy egy jól összerakott alkotás, amelyet érdemes mindenkinek kipróbálnia.

 

One thought on “Prada Candy”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük