Tom Ford Violet Blonde

Tom Ford végre újra megörvendeztetett bennünket, a nagyközönség számára is elérhető alkotással, a Violet Blonde-dal. Közel négy éve, hogy megjelent a Black Orchid, és habár az igen drága Private Collection parfümeinek száma szépen gyarapodott az elmúlt években, úgy tűnt Tom Ford hanyagolta a mainstream vonalat. Hálistennek megérte várni, mert a Violet Blonde-ra.

Tom Ford Violet Blonde

Már a Violet Blonde nevéből is kiderül, hogy a parfüm a mostanában megint oly divatos ibolyára, ibolyalevél illatára épül. Érdekesség, hogy a reklámkampány képén szereplő afrikai ibolya nem is igazi ibolya, hanem a bársonylevelűek nemzetségébe tartozó virágocska.  Az ibolyavirág-olaj az egyik legdrágább a piacon, amelyet az Olaszországban és Dél-Franciaországban őshonos illatos ibolyából állítanak elő. Ugyanebből a növényből nyerik az ibolyalevél-olajat, amely sokkal gyakrabban fordul elő a parfümökben, gondolom a kisebb költségek miatt. De még így is elképesztő az a tény, hogy 20g tiszta olajhoz 1 tonna levél szükséges.

A Violet Blonde-ban az első pillanatoktól kezdve érződik az ibolya(levél), amelyet a mandarin citrusossága letompít egy pillanatra, de szerencsére ez nem tart sokáig és hamarosan előbukkan az ibolya kissé zöldes, krémes illata. Ehhez járul még, az utóbbi idők nagy szerelme, az íriszgyökér, amely földes, púderes jellegével eleganciával tölti fel a Violet Blonde-t, és a Sambac jázmin, amely búja, édes illatával egy csippetnyi erotikával fűszerezi meg a hangulatot. Az idő múlásával, és a bázisjegyek megjelenésével a Violet Blonde krémes jellegge kissé átalakul, a vetivernek és szarvasbőrnek köszönhetően gyengéden fűszeressé, meleggé válik, de továbbra is érzek egy árnyalatnyi földes, zöldes jelleget benne.

Tom Ford nagyon jól tette, hogy őszi időszakra időzítette a parfüm megjelenését, ugyanis a hideg levegő csodát művel a Violet Blonde-dal. Igazi szépsége még inkább kibontakozik egy hideg, novemberi reggelen. Mégis nehezemre esik eldönteni, hogy melyik kategóriába is soroljam a Violet Blonde-ot. Egyik pillanatban úgy érzem, hogy egy bestia rejtőzködik benne, míg a következő pillanatban egy szerény, jó kislány. Ki tudja, talán épp ez a titka ?!

Illatjegyek: ibolya levél, íriszgyökér, sambac jázmin, mandarin, rózsabors, benzoin, cédrus, vetiver, pézsma, szarvasbőr.

3 thoughts on “Tom Ford Violet Blonde”

    1. Lehet, hogy neked a Tom Ford Black Orchid jobban bejönne. Nekem a lakótársam, aki férfi, viseli (semmi pénzért nem akarta elhinni, hogy női parfüm), és a basenotes-on is olvastam, hogy igen sok férfi rajongója van. Szerény véleményem is az, hogy férfin és nőn is megállja a helyét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük