Balenciaga L`Essence

 A Balenciaga L`Essence minden, amire szükségünk lehet, amikor már épp tele lenne a hócipőnk az egész világgal. Egy csodálatos parfüm, amely egy szippantás alatt áttranszformálja gondolatainkat, kisimítja az idegszálakat és éteri nyugalommal áraszt el bennünket. Ki tudja, talán az angyaloknak lehet ilyen illata…

Balenciaga Paris 2010-es sikere után mindenki számíthatott rá, hogy hamar előrukkol a divatház egy újabb alkotással. Ami egyébként kissé szokatlan húzás tőlük, de a mai parfümpiac igényeihez alkalmazkodva érthető. A Balenciaga viszonylag régóta jelen van a szakmában (természetesen a fő vonaluk a ruha-és kiegészítő tervezés). Első parfümjük, a Le Dix Perfume 1947-ben jelent meg, és az eltelt 65 évben csupán 15 parfümöt jelentettek meg.

A Balenciaga L’Essence ugyan kísértetiesen hasonlít a Balenciaga Paris-hoz, mégis több annál.  Ugyan az illatjegyek ismertetésénél csupán az ibolyalevelet ismertetik, azért erőteljesen jelen van a tavalyi év nagy kedvence is, az íriszgyökér. A kettő együtt egy elbájoló zöldes-virágos elegyet alkot.  Az ibolyalevél kissé édes, zöldes illatához társul az íriszgyökér krémes, púderes jellegével, amelynek a végeredménye, hogy úgy érezzük magunkat, mintha egy titokzatos kertben sétálgatnánk. A Balenciaga L’Essence nem változik szignifikánsan az idő múlásával, és körülbelül 7-8 óráig megtartja varázslatos illatvilágát.

Balenciaga L'Essence

A Balenciaga L’essence kortalan, nemtelen (férfin is nagyon könnyen el tudom képzelni) és időtlen alkotás.

One thought on “Balenciaga L`Essence”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük