Parfum d`Empire Ambre Russe

Emlékeztek a 90-es évekre átültetett Szép remények filmadaptációra Ethan Hawke-kal és Gwyneth Paltrow-val? A Parfum d’Empire szenvedélyes Ambre Russe parfümje, mintha csak a női karakterek megtestesítője lenne.

 

Parfum d'Empire Ambre Russe

Ha egy parfüm illatjegyei között feltűnik az alkohol biztosra vehetjük, hogy azt nem a délutáni, bájcsevegős teadélutánokra tervezték. Az Ambre Russe erőteljes, már-már részegítő nyitányát a rumnak és a vodkának köszönheti. És meg is jelenik szemem előtt az idősödő, az örűltség kapuján kopogtató Ms. Dinsmoor, akinek egy pohár koktél és egy szál cigaretta létszükséglet. A dúsgazdag, összetört szívű Ms. Dinsmoor életét arra tette fel, hogy bosszút álljon a férfiakon, amelynek beteljesítéséhez fiatal és gyönyörű unokahúgát, Estellát képezi ki.

Az erős, alkoholos fejjegyek elillanása után, amelyeknek illatgőze még csendesen a háttérbe lapulva továbbra is érzékelhető, megjelenik a színen a gyönyörű, de jéghideg Estella. Az Ambre Russe-ban semmi hideg vagy hűvös nincs. A meleg ámbra, az édes méz, a  misztikus tömjén, a bőrös jegy ezt nem is tenné lehetővé. Hogy miért illik mégis Estellához? Mert nincs olyan férfi, aki nemet tudna neki mondani, és ennek tudatában is van. Minden lépése megtervezett, az ész uralkodik az érzelmek felett.  Érzéseit, szenvedélyét soha nem mutatva talán egyetlen módja, hogy felszínre hozza azokat: a parfümjén keresztül. Az Ambre Russe-ban jelenlévő orosz tea füstössége, a méz, a vanilla, a tömjén spiritualitása, az ámbra melegsége és a  bőr érdes finomsága, mind egy-egy segélykérés egy igazi életre, amelyben az érzelmeké a főszerep.

Edmond Aman-Jean Miss Ella Carmichael

Az Ambre Russe nem a mindennapokra szánt parfüm. Viseltem a munkahelyemen, bevásárlás közben és folyamatosan az járt a fejemben, hogy elfecsérelem ezekre a jelentéktelen, még-ezerszer-meg-fog-velem-történni pillanatokra. Az Ambre Russe-t nem farmernadrághoz és laza pólóhoz tervezték, olyan alkalmakra kell tartogatni, amelyekre mindig emlékezni akarunk. És ez még mindig nem elég az Ambre Russe-hoz, mert ehhez a parfümhöz hihetetlenül magabiztosnak, megfontoltnak és egyben egy kissé őrültnek is kell lenni.

Illatjegyei: vodka, rum, ámbra, tömjén, koriander, fahéj, vanília, tea, méz, bőr

 

 

3 thoughts on “Parfum d`Empire Ambre Russe”

  1. Draga Timi!

    Orulok, hogy ilyen elsopro erovel hatott rad ez a „csodalikor”.
    Ne haragudj, hogy szova teszem, de rum az nincs benne, csak pezsgo, de az nagyon. 🙂
    Probald ki a tobbi finomsagot is. 😉

    1. Köszi a kiegészítést! Engem ez az alkoholos mámor a rumra emlékeztetett, de elfogadom, hogy ez mégiscsak pezsgő lesz. Valószínűleg a félreszaglás abból adódott, hogy pezsgőt még nem teszteltem elégszer! 🙂

    2. A fragnatica.com-on úgy tüntetik fel, hogy igenis van benne rum, sőt, én is érzem benne! A basenotes-on és a Neroli honlapján valóban nem írják, de ez még nem jelenti azt, hogy nincs benne!
      Egyébként nagyon jó a cikk, érdekes a párhuzam és valóban nem egy hétköznapi illat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük