Locsolkodás előtt

Holnap lesznek majd, akik tárt karokkal várják a locsolkodókat, örömmel vállalva az evvel járó pacsulifelhőt vagy vizes pólót. És lesznek olyanok is, akik inkább elmenekülnek a az egyszerű illatú kölnik tömkelegétől. De bárhogy is ünneplitek a húsvét hétfőt, mindannyitoknak nagyon kellemes húsvéti ünnepeket kívánok! Egy összeállítással szeretnék kedveskedni nektek: olyan parfümöket válogattam össze, amelyeket a vallás és a hit ihletett.

1. Comme de Garcons Series 3 Incense: Avignon

A francia Avignon nagy befolyással bíró keresztény város volt a 14. században. Ennek megfelelően a Comme de Garcons Avignon olyan gótikus templomok és székesegyházak illatát idézi, ahol a hosszú évszázadok alatt minden egyes négyzetcentiméter magába szívta a megszentelt tömjén szagát.

Illatjegyei: francia labdanum, fűszerek,  különböző típusú tömjének, kamilla, vanília, pacsuli, rózsafa, ambrette

Comme des Garcons Series 3 Incense: Avignon

 

2. Lush Breath of God

Egy tibeti utazás ihlette a Breath of God-ot. Talán a legtöbb ellentmondó véleményt magának tudható Lush parfüm, amelyet mindenkinek ki kell próbálni, többek között nekem is. 🙂 Már csak azért is, hogy tudjuk, milyen lehet Isten lélegzetét érezni a bőrünkön.

Illatjegyei: neroli, szantálfa, virginiai cédrus, tömjén, amalfi citrom, sárgadinnye

Lush Breath of God

 

3.-4. Demeter Fragrances Holy Smoke, Demeter Fragrances Holy Water

Azon szerintem senki sem lepődik meg, hogy a Demeter Fragrances hatalmas parfümkönyvtárában még a spirituális illatoknak is jut egy polc. A Holy Smoke meleg balzsamos, fűszeres tömjén illatú, míg a Holy Water régi templomokban, kőtálakban található szentelt vízből merített ihletett.  Érdekesség, hogy ez utóbbinak Francis Kurkdjian az alkotója.

Demeter Fragrances Holy Water

Tudtok még más hasonló parfümöket?

4 thoughts on “Locsolkodás előtt”

  1. Köszönjük a cikket, jó, hogy felhívtad a figyelmem erre a Lush parfümre. Magyarországon merre lehet megtalálni.

    Hasonló parfümök még szerintem:
    Timbuktu (L’Artisan), OM (Miller et Bertaux), Spiritus (Miller et Bertaux), Encens Mystic (Crazilibellule and the Poppies).

    Boldog Húsvétot! 🙂

    1. Köszönöm a kiegészítést. Utána is néztem nekik, mindegyik nagyon izgalmasnak tűnik. Szerencsémre az ebay-en akadtam mintára is a Spiritusból, úgyhogy azt nemsokára ki is próbálhatom. 🙂 A többi pedig felkerült a kipróbálandók listájára!

      1. Nekem a fentiek közül legjobban az OM tetszik, ha sikerült kipróbálnod, számolj be, hogy neked mennyire tetszett. Köszönöm. 🙂

        1. Sajnos az OM-ból nem sikerült mintát beszereznem, de egy másik Miller et Bertaux-ból igen. A Spiritus-ból, amiben szintén nagyon erőteljesen jelen van a tömjén. De nekem sajnos nem igazán jött be.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük