Lancome La Vie Est Belle

Az élet szép. Minden kétséget kizárólag. Abban is majdnem 100%-ig biztos vagyok, hogy a Lancome azonos nevű parfümje, a La Vie Est Belle az ősz nagy durranása lesz. Erre részben garancia Julia Roberts   reklámkampányban, és három kitűnő parfümőr jelenléte az illat születésénél.

Sikerült beszereznem egy mintát a La Vie est Belle-ből. Magamra fújtam és vágtattam munkába. A kolléganőm első mondata felém aznap arra vonatkozott, hogy mit viselek, mert neki is kell ez a parfüm. Persze mindenkit büszkeséggel tölt el, ha megdicsérik az illatát… de azért a La Vie Est Belle-nek vannak apróbb szépséghibái, annak ellenére, hogy jómagam is igen kedvelem.

Lancome La Vie Est Belle

Először is kísértetiesen hasonlít valamire. Igen sokáig kellett gondolkoznom rajta, hogy mire. Míg aztán beugrott: Viktor& Rolf Flowerbomb. Amit egyébként igen szeretek, de az első félórában fejfájdítóan sok tud lenni. Ez hálistennek a La Vie Est Belle-nél nem fordult elő. A szégyen csak az, hogy állítólag Olivier Polge, Dominique Ropion és Anne Flipo három kerek esztendőn keresztül dolgozott az La Vie Est Belle-n és körülbelül 5000 variációját hozták létre a parfümnek, amiből pont az az egy került a nagyközönség elé, amely meglepően hasonlít a kultikus Flowerbomb-ra.

A második meglepetés a parfümmel kapcsolatban, hogy állítólag az íriszre épül.  Nekem az íriszes illatok kapcsolatban olyan parfümök jutnak eszembe, mint például Prada L’Infusion d’Iris. Az íriszre jellemző földes, púderes jelleg azonban a La Vie Est Belle-ből hiányzik, én leginkább gourmand parfümként jellemezném. Habár lehet, hogy az írisz jelenlétének köszönhetően nem válik töménytelenül édessé.  A parfüm további szépsége még, ahogy a gyümölcsös jegyek, a fekete ribizli és a körte megfinomítják, egy édes táncban fonják a virágokat, a vaníliát, a tonkababot és a pralinét.

A La Vie Est Belle tartóssága igen hosszan tartó. Azon a bizonyos napon amikor először viseltem, munka után elszundikáltam. Körülbelül két órával később arra ébredtem, hogy valaminek olyan jó illata van. Aztán már másodperccel később rádöbbentem, hogy ez bizony én vagyok.

A La Vie Est Belle egy jól összerakott parfüm. Sokan szeretni fogják. Én pedig abban reménykedem, hogy abból az 5000 variációból a legeredetibb felüti fejét valamelyik niche háznál, és egy valóban elsöprő erejű alkotásban lesz részünk.

Illatjegyei: fekete ribizli, körte, írisz, jázmin, narancsvirág, pacsuli, tonkabab, vanília, praliné

One thought on “Lancome La Vie Est Belle”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük