Paco Rabanne Invictus parfümkritika

Invictus azaz legyőzhetetlen. Paco Rabanne legújabb férfiaknak készült illata azonban, legnagyobb sajnálatomra, egyetlen ponton felel meg a nevének, mégpedig a tartósságát illetően. Ami éppenséggel nem annyira kellemes, ha egyébként  minden erőnkkel azon vagyunk, hogy eltüntessük a zavaró szagot magunkról. Mint ahogy az történt velem az Invictus tesztelése közben, többszöri csuklómosás után, még mindig képes voltam illatmaradványok fellelésére…

Paco Rabanne Invictus kép forrás : fragrantica.com
Paco Rabanne Invictus
kép forrás : fragrantica.com

Az Invictus története lehangoló. A szomorú történet ott kezdődik, hogy Paco Rabanne összehívott négy nagyszerű parfümőrt : Veronique Nyberg-et , Anne Flipo-t, Olivier Polge-t és Dominique Ropion-t, hogy együtt dolgozzanak az Invictuson. Nem tudni, hol ment félre a dolog, de a végeredményt tutira egyikük sem fogja a dicsőségfalára felírni. Az Invictus egy vizes, édes, aromás illat, amely nagyban emlékeztet Paco Rabanne hatalmas sikert aratott 1 Million-jára, amiért szintén nem nagyon lelkesedtem. Őszintén remélem nem lesz hasonló trend körülötte, azaz fiatal 16-25 éves srácok azon versenyeznek majd, ki képes többet fújni magára, és büszkén jelenteni virtuális barátaiknak, hogy ma 20 spriccelésnyi halálos adaggal hagyták el a házat, abban a hitben élve, hogy evvel minden nőt levesznek a lábukról. Az Invictus nem más, mint egy gym parfüm, az elején könnyed, amely a végére émelyítően sok lesz, akárcsak egy edzés, amelynek a végére patakokban folyik rólunk a víz. Az Invictusban valóban van is egy pillanat, amikor félmeztelen, izzadságtól csatakos férfiak képe jelenik meg előttem… Persze nem mondom, hogy ne vegyen parfümöt magának valaki edzőterem látogatásokra, de oda talán egy tized ennyibe kerülő Adidas spray is megteszi….

Be kell valljam az Invictus üvege az elején kifejezetten tetszett, ahányszor ránézek Harry Potter és a tűz serlege jut eszembe…( ami jó, mert Harry Potter rajongó vagyok).  De ugyanakkor egyszerre elszomorít és felháborít, hogy mennyi pénzt áldozott a Paco Rabanne a dizájnra, a marketingre és csak minimálisat magára az illatra. Ha esetleg valakinek tetszene ez az illat, nagyon boldog lennék, ha megosztaná velem, mert akkor legalább nem volt teljesen kidobott pénz, amit erre áldoztak….

Illatjegyei : grapefruit, tenger akkord, babérlevél, jázmin, guaiac fa, tölgymoha, pacsuli, ámbra

6 thoughts on “Paco Rabanne Invictus parfümkritika”

 1. Szerintem karakteres.Igazad van abban,hogy hajaz a 1 millionra,de ez nem feltétlenül hátrány.Valahogy a rózsa és a rágó illatkeverékének tűnik.Ami a design-t illeti, szerintem nem ér fel a termék ,,komolyságával” már amennyire komoly a rágó és a rózsa. Összegezve: Jó,de nem ér meg 20 ezer forintot az a 100 ml

 2. Szia,

  Én jelenleg ilyen parfümöt használok és meg kell mondjam elég nagy a hiszti (felhajtás) körülötte.
  Amennyire én tudom, és amilyen visszajelzések eddig jöttek, a nők istenítik ezt az illatot.
  Többek közt a párom van oda érte a legjobban.

  Előtte 1 milliont használtam és az nagyon tetszett nekem is, ez fele annyira sem, ezzel inkább a páromnak kedveztem.

  Ami a dizájnt illeti, hallottam már olyan véleményt, hogy egy urnához hasonlít 😀
  Hát ez eléggé morbid lenne :))

  Tartósság tekintetében a Paco Rabanne termékek mindig is az élen jártak és illat intenzitás tekintetében is, úgyhogy én ezt már megszoktam és el is várom.

  Szerintem megéri az árát, de megy ez még lejjebb is 1 év múlva, ilyenkor nyilván még túl van árazva.

  1. Szia,
   Az egyik munkatársam is azért hordja, mert a barátnőjétől kapta karácsonyra. Talán azért kedveli igen sok nő, mert édes? Csak találgatok, mert nekem minden reggel amikor a munkatársam ezt viseli egy kicsit fejfájást előidéző… elég két lépésnyire lennem tőlem, hogy érezzem mi van rajta.

   1. Szia,

    Akkor lehet, hogy mi munkatársak vagyunk? 🙂
    Én nem tudom miért kedvelik, akik kedvelik, de mindenesetre ez a parfüm a fás-aquás illatcsaládba tartozik és a következő összetevői vannak: tengervíz, grapefruit, babér, jázmin, guajakfa, pacsuli
    Ebből nem tudom melyik lehet az amelyik fejfájást idéz elő és azt sem melyik hasonlít a rágóra, mint ahogy azt írták az egyik hozzászólásban..
    Egyébként azzal a már-már közhellyel mi a helyzet, hogy mindegyik bőrön más és más az illata egy parfümnek?
    Lehet, hogy a kollégádhoz egyáltalán nem passzol az az illat, de lehet, hogy máshoz meg igen?
    Sőt, kellemesebb az illata máson?

 3. Keveset szabad csak fújni belőle, de ez akár jó hír is lehet, ha be tudod tartani. A visszajelzések alapján igen jó hatással van a másik nemre 🙂

 4. Én nem tudom sokan miről beszélnek??? Nagyon jó parfűm, abszolút nem émelyítő mint a 1million, szerintem igen is kifinomult, különleges illat! Valamint tapasztalat hogy a csajoknak is nagyon tetszik, nap mint nap kapom a kérdéseket a gyengébbik nemtől hogy mi ez rajtam, és hogy mennyire brutál jó illat! Ezért lepődök meg a negatív véleményeken! Bár izlés dolga is lehet, mert például a kesernyés, fűszeres sokak szerint “férfiasnak” mondott illatoktól rosszul vagyok! És mikor próbáltam, pl Chanel, vagy Burberry, Na akkor kaptam a csajoktól a kritikát….

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.