Híres parfümházak- Amouage

Az Amouage parfümjei a világ legdrágább parfümjei közé tartoznak. Ennek oka, hogy  csak a legkiválóbb, és gyakran a legritkább alapanyagokból dolgoznak a legjobb parfümőrökkel.

Az Amouage-t az ománi királyi család alapította 1983-ban. A szultán ezt az igen drága parfümöt ajándékozza a hazájába látogató államfőknek.

Parfümjeik legértékesebb alkotóeleme az ezüst tömjén. Az ezüst tömjént a tömjénfa gyantájából kézzel gyűjtik össze, és csak az arra kiválasztott kaszt tagjai végezhetik ezt a feladatot. A másik igen értékes összetevő az ománi sziklarózsa, amely csak igen rövid ideig virágzik Omán hegyein.

Első parfümjüket 1983-ban jelentették meg Amouage néven, gyakran Amouage Gold néven emlegetik. Guy Robert alkotta az parfümöt, akinek neve olyan híres illatokhoz kötödik, mint a Hermes Caleche vagy Dior Dioressence.

Az Amouage Gold után hosszú ideig nem dobtak piacra új illatot, majd 1995-ben jelent meg az Ubar, amely nevét az elveszett ománi városról kapta és feltételezték, hogy fontos központja volt a tömjén-kereskedelemnek. Illatjegyei többek között a bolgár rózsa, damaszkuszi rózsa, citrom, liliom, jázmin, szantálfa, vanília. 2009-ben újra megjelentették, új dizájnnal, de ugyanazokkal az összetevőkkel. Persze semmi sem lehet ugyanaz, mint 14 évvel ezelőtt.

Az Amouage-ra jellemző, hogy illatpárokat jelentet meg, azaz egy női és egy férfi illattal egyszerre rukkol elő. Ezek közül a leghíresebbek a Amouage Goldon kivül a Lyric, a Jubilation, amelyet a parfümház 25. évfordulójára jelentettek meg, és a legújabb az Epic. Az illatok nagyrésze az orientális illatkategóriába tartozik.

Az Amouage már Magyarországon is elérhető. Azonban nem hinném, hogy érdemes egy egész üveget megvenni, ugyanis 63 ezer forintba kerül. De ha igazán vágyunk arra, hogy kipróbáljuk milyen lehet egy igazi luxus parfümöt viselni és miért is ilyen drága, akkor érdemes illatmintát rendelnünk. És mivel ezek a parfümöknek igen magas a koncentrációja, nincs szükségünk sokra, hogy finoman illatozzunk. Így csupán 900 forintért lehet egy exkluzív illatunk különleges alkalmakra.

3 thoughts on “Híres parfümházak- Amouage”

 1. Ne haragudj meg, de az illatok szerelmese ne írjon olyat, hogy ne vegyük meg a 100 ml-es legjobb minőségű parfümöt, mert drága(???).
  Minden viszonyítás kérdése. Ez egy költséges hobbi.
  Inkább kifizetek többtízezer forintot, hogy legyen egy olyan illatom, ami nem jön szembe az utcán és velem változik…
  A minőség pénzbe kerül, ne felejtsük el, hogy a legjobb minőségű alapanyagok felhasználásával, a legjobb szakemberek kezei közt készülnek a termékek.
  Na ez a nem mindegy Timka.

  A Chanelnél még a saját illatunk is jobb.

  Bocs.

  1. Valóban költséges hobbi. valóban a minőség pénzbe kerül. És talán úgy kellett volna fogalmaznom, hogy ne vegye meg senki sem látatlanban 63 ezer forintért. Mellesleg egyszer szagoltam Clive Christian parfümjét, amely az egyik legdrágább parfüm a világon és szörnyű volt. Attól, hogy valami méregdrága vagy niche nem garancia arra, hogy valóban jó is.
   Na de, hogy hogy jön ide a Chanel?

   1. egyetértek timka. több helyen is olvastam, sokak szerint nincs meg a reális ár-érték arány az amouage parfümök esetében. (bár durva ez a hasonlat, mert jobb esetben műalkotásokról beszélünk a parfümök terén, ráadásul tényleg a legkülönlegesebb alapanyagokat használhatják ott fel a neves orrok) s bár teljesen szubjektív, és ízlés dolga, de pl. a dia women számomra ötödszöri nekifutásra is csak egy rózsaszín camay-szappan a 80as évekből, és nemhogy 60 rongyot nem adnék érte, de még 600 forintot sem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.