Top 9 téli parfüm

Az idei top téli parfüm listám rendhagyó módon kevesebb érdekességet, niche parfümházat tartalmaz. Az utóbbi időben leginkább a púderes, íriszes, bőrös illatokhoz vonzódom, és ezeket is használom a legtöbbet.

1. Hermes Kelly Caleche

Habár ez a parfüm már szerepelt egy korábbi listán, mégis muszáj megemlítenem. Jean-Claude Ellena megszokott letisztult stílusában tökéletes összhangba hozta a bőrt és az íriszt.

Hermes Kelly Caleche

 

2-3-4-5. Thierry Mugler Angel Garden of Stars

Korábban nem voltam egy nagy Angel rajongó. Azonban idén ez megváltozott. Már egy ideje szemeztem a limitált kiadású Garden of Stars kollekcióval, amely négy darabból áll, és mindegyik egy másik virágot állít a középpontba.  Így hangulatomnak megfelelően választhatok a rózsás, az ibolyás, a pünkösdi rózsás vagy a liliomos közül. Nem annyira agresszív, mint az eredeti Angel, de megvan bennünk ugyanaz a lehengerlő, állatiasan szexis erő.

Thierry Mugler Angel Garden of Stars

 

6. Guerlain Shalimar Parfum Inital

Parfüm szenvedélyem kezdetén egyszer látatlanul vásároltam egy üveg Shalimart. Úgy emlékszem valamelyik limitált kiadás lehetett, de már az első szaglás után szerettem volna elfeledni örökre. Persze lehet, hogy csak még gyakorlatlan orromnak volt túl sok. Ebből kiindulva kicsit félve nyúltam Thierry Wasser újragondolt Shalimarjához. De hálistennek pozítivan csalódtam, és a sok elolvasott negatív kritika ellenére is úgy gondolom, hogy Thierry Wasser remek munkát végzet.  A hangos, szinte félelmetes írisszel indító Shalimar Parfum Inital az első pillanatokban akár el is rémíthet bennünket, de csak várjunk 10-15 percet, és kibontakozik előttünk egy jól megkomponált, eleganciával, csipetnyi ártatlansággal és érzékiséggel megfűszerezett alkotás. Mellesleg hihetetlen tartóssággal bír, rajtam kb 10-12 órán keresztül érezhető.

Guerlain Shalimar Parfum Initial

 

7. Bottega Veneta for women

A gyönyörű, bőrtáskáiról és kiegészítőiről híres, olasz, luxus divatház a Bottega Veneta idén ősszel dobta piacra legelső parfümjét. És mennyire jól is tette. Mint azt már fentebb említettem, idén valamilyen rejtélyes oknál fogva kifejezetten vonzódom a bőrös illatokhoz. A Bottega Veneta sem egy masszív, szörnyeteg, sokkal inkább emlékeztet a legfinomabb bőrből készült, új táska illatához. Ehhez jön még meglepetésként, hogy gyakorlatilag az alkotójegyek között nem is találunk bőrös jegyet, ehelyett pacsulit, jázmint, rózsaborsot és tölgymohát. Romantikus, nosztalgikus parfüm. Igen pont olyan hangulatba repít, mint amilyet a reklámkép sugall.

Bottega Veneta

 

8. Lalique Encre Noire

Egy férfi parfüm, amelyet még én is szívesen hordok. Amíg az Encre Noire Pour Femme nem igazán varázsolt el, addig a férfi változat nyomban levett a lábamról.  Az eddigi legérdekesebb találkozásom a vetiverrel. Mindez finoman fűszerezve, úgy hogy sohasem túl harsány, inkább valami különleges titokzatossággal ölel körül.

Lalique Encre Noir

 

9. Davidoff Hot Water

A Cool Water tökéletes ellentéte, kifejezetten erős, és hosszan tartó illata tökéletes választás lehet a téli buliszezonra. Habár a vélemények megoszlanak róla, számomra hihetetlenül férfias illat, amely egyszerre meleg, fűszeres , fás, paprikás. Egyszóval pont benne van minden, amiről a szex, és egy meztelen férfi illata jut eszembe.

Davidoff Hot Water

Most rajtatok a sor, hogy megosszátok a ti kedvenc, téli parfümjeiteket, és a véleményeteket a fent említettekről! Valamint ne felejtsétek el megnézni Illatvadász és a Parfümblog top 10-es listáját is !

13 thoughts on “Top 9 téli parfüm”

  1. A Bottega Venetta-t a megjelenése óta ki szeretném próbálni. Nagyon tetszik a reklámfotója, és a te leírásod is jó színben tünteti fel.
    A Garden of Stars-t is szívesen végigszaglásznám, de esély sincs arra, hogy itt megtaláljam őket.

    1. A Garden of Stars-ra megint csak az ebay a legjobb lehetőség. Egyébként boltba már nem igazán lehet vele összefutni. Nekem a legjobban egyébként az ibolyás jött be.

      1. Nagyon jó illatokat soroltatok mindhárom blogon, csak győzzem behozni a lemaradásom.
        Az én listám télire a következő:
        1. Castelbajac
        Féltve őrzött kincsem, imádom a „kamraszagát” marcipános-édes-füstöltsonkás csoda, évek óta nem fújtam magamra, valahogy a babavárás-szoptatás témakörbe nem illett bele, szerettem volna, ha az „anyaszagot” szokják meg a Gyerekek.
        2. Guerlain: Mahora
        Melengető, összebújós kandallóillat, ezt sem vettem elő régóta, de most nagyon kerülgetem. Szimat, ha véletlenül olvasol, és még mindig nem próbáltad, szívesen küldök belőle-remélem nem lett baja az álldogálásban
        3. Van Cleef & Arpels: First
        Megvettem, mert megtetszett, de tudtam, hogy magamon nem fogom hordani, de mégis… most meg tetszik, valahogy olyan frissen samponozott hajmosós illata van, gyerekkori élményeket hoz elő, WU2 illatot talán? Vagy tojássampont? Talán inkább az elsőt, kiskoromban ez a kettő volt, nem vagyok már tinilán:-)
        4. Cartier: Baiser Volé
        Ezzel várnom kellene tavaszig, de nem bírok neki ellenállni, nagyon tetszik, virágos, zöld, lágy, rajtam elég tartós és számomra kifinomult. És mivel remélem, hogy tavasszal már újra babát várok, így nem merem megkockáztatni, kimaradjon.
        5. Givenchy: Extravagance
        Kedvenc Givenchy illatom, számomra ez is nagyon különleges, tartós, máshoz nem is hasonlító, és virágos is, zöld is, extra is, nagyon szeretem.
        6. Rochas: Femme
        Számomra istenien szilvás, nőies, kecses illat. Sok bókot besöpörtem érte, és nem tudom megunni, szeretem.
        7. Rochas: Madame Rochas
        Hát ez is előkerül, pedig rajtam karcos elsőre, sőőt, még másodikra is, de valahogy szeretem, de csak ilyenkor télen.
        8. Issey Miyake: L’Eau d’Issey EDP
        Hát ez az alapillat nálam, ha semmihez sincs kedvem, ehhez akkor is. Nem ritkaság, nem téli, de ez hozzám tartozik. A természetes illatom után ezt szagolhatták a Gyerekek először rajtam, 10 éve hű társam-remélem, ezt nem vonják ki csak úgy hipp-hopp, mint a nagy kedvenc Le Feu d’ Issey-t…
        9. Cartier: So Pretty
        Ha nagyon visszafogottnak, nagyon elegánsnak kell lenni, akkor ezt hordom, állandó darab, de főleg télen bontakozik ki rajtam szépen.
        10. Boucheron: Pour Femme
        Füstös, dögös, csábító, csak télire, de akkor szívesen

  2. Gratulálok a listához, egytől egyig szívesen hordanám őket én is! A bőrös illatokhoz való vonzódás közös bennünk, a Kelly C. isteni!

    Pamutnanna: szuper kis lista!

    1. Parfümblog: köszönöm, a Te listád is nagyon tetszik, az elmúlt 5 év kb. teljesen kimaradt nekem, más kötötte le a figyelmem (meg a pénztárcám, sikerült babás témában is hasonlóan lusxusérzetet adó hobbit találnom), és sajnos az orrom is megzavarodott, de most újra forr a vérem, és csodás felfedezéseket teszek! Fél éjjeleket bújom a három blog bejegyzéseit, jaj de élvezem, köszönöm!!!!!

  3. Kedves Timka!

    2 napja találtam a blogodra. Illatrajongó lévén nem tudok szó nélkül elmenni eme lista mellett, bár magán a weboldalon is elég sok a kommersz szar.

    További jelzőkkel ezeket az „alkotásokat” nem illetném, inkább kiegészíteném… vagy újrastruktúrálnám. 🙂

    A sorrend ízlés dolga.

    Az Amouage Epic illatpárosa mindenképp megér pár sort egy téli összeállításban, mivel a balzsamok és fűszerek játéka, az illat mélysége felülmúlhatatlan, 5 fok alatt szinte kötelező.

    A L’Artisan Tea for Two-ja is ide tartozik isteni füstössége miatt, a Vanille Absolumenttel karöltve…

    Red Aoud a Montale parfümháztól, férfiaknak a Black Aoud vagy egy testes, nehéz Villoresi alkotás, mint például a Piper Nigrum.

    Szerinted? 🙂

    1. Kedves Potpourri!

      Köszönöm a hozzászólásodat. A listám szubjektív, nem kell, hogy egyetérts vele. Abban egyetértek, hogy idén a mainstream illatok uralják a listámat. De nem hinném, hogy csak a niche házak parfümjei az említésre méltóak. Vegyük példának az Angel-t,amely az első gourmand parfüm. Jean-Claude Ellenát sem sokan neveznék kommersz szarnak. Szerintem az egyik legjobb orr a szakmában.

      Mellesleg az általad javasolt parfümök figyelemfelkeltőek. A Tea for Two szerepelt egy korábbi őszi listán. A Montale Aoud-jairól nem sokat tudok, ha gondolod oszd meg velem, miért is annyira jó.

      1. Egy a tömegigények kielégítésére gyártott terméket nem lehet összehasonlítani a niche parfümökkel…
        Vásárlói fókuszcsoportok, kémikusok fehér ruhában egy rideg laborban, gépek, és 0 fantázia… kontra egyediség, szabad kéz, minőségi összetevők, a lehetőségek tárháza végtelen.

        Ami az Angelt illeti, egy niche illat alapján „készült”, olvass utána bátran.

        Jean-Claude Ellena orr, igen. Nem is állítottam az ellenkezőjét. 🙂
        A kommersz szar kifejezés az általad leírt „parfümök” háromnegyedére vonatkozik.

        Ha már illatrajongónak tartod magad, akkor jó lenne, ha tudnád mi is az valójában, már elnézést.

        A mainstream kifejezés nagyon aranyos, de lássunk már át a szitán, miről is szól ez az egész…

        LIFE IS FUN.

        1. Life is fun. Mennyire igazad is van ebben! Épp ezért szerintem fölösleges lehordanod, mert nem a te kritériumaidnak megfelelően rajongok az illatokért. Eszem ágában sincs összehasonlítani a niche és a mainstream szektort, pontosan tudom mi a kettő között a különbség. De szerintem az is épp úgy balgaság, ha azt hiszed, hogy a niche házaknak nem számít a profit. Ezen a niche témán egyébként is napokig el lehetne vitatkozni! Mellesleg, nem csak mainstreamről írok, rengeteg niche parfümről is, sőt összességében ezek vannak többségben.
          Kerestem, kutattam, hogy vajon melyik niche parfüm inspirálta az Angelt, de nem találtam a megoldást. Megosztanád velem, melyik is az? Szívesen kipróbálnám.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük