Ramon Monegal Mon Cuir, Curielle, Impossible Iris

A Ramon Monegal-lal való találkozásomról szóló posztban már említettem, hogy vissza fogok még térni a parfümjeire.  Először is leszögezném, hogy a kollekció igen nagy , ahhoz képest, hogy a parfümház csupán néhány éves.  Jelenleg 15 parfümből választhat a nagyközönség, akik azonban ellátogatnak barcelonai boltjába 23-ból. Én most a nemzetközileg is elérhető kollekcióból fogok csemegézni nektek. Hármat választottam ki első körre : Mon Cuir-t, Curielle-t és az Impossible Iris-t.

Akik rendszeresen nyomon követik a blogomat, bizonyára tudják, hogy igen kedvelem a bőrös illatokat. Ramon Monegal kapásból kettővel is szolgál. Két eltérő egyéniséggel felruházott parfümmel.  Az egyik a Mon Cuir, amely férfiasan és kemény indít, bőrös jeggyel és narancsvirággal. Férfiak kifejezetten macsósnak találhatják ezt az illatot, de én is erősnek és magabiztosnak éreztem magam tőle, amikor viseltem. A trükk evvel a parfümmel az, hogy az idő múlásával egyre virágosabb lesz, és a bőr lecsendesedik, kissé a háttérbe vonul.  Bőrhöz közeli illattá alakul, amelyben a szantálfa és a pacsuli is fontos szerepet kap, szex utáni hangulatot keltve.

Illatjegyei: orosz bőr, narancsvirág, balzsamos szuhar, szantálfa, indonéziai pacsuli levelek, szerecsendió

Ramon Monegal Impossible Iris
Ramon Monegal Impossible Iris

A 2013 Indie FiFi Awards öt legjobbja közé bejutott Curielle különlegessége, hogy habár bőrösnek érzem, valójában egy cseppnyi bőr jegyet semmi tartalmaz. Ahogy Ramon Monegal oldalán írják : ” Ez nem a bőr esszenciája, sokkal inkább annak értelmezése.” Így lehetséges az, hogy egy mézes, balzsamos, meleg fűszeres,  kifejezetten lágy illat a legfinomabb bőrt juttatja az eszembe. A Curielle  “karolj-magadhoz-és-ölelj-szorosan”  parfüm.

Illatjegyei: méhviasz, fahéj, cédrusfa, tömjén, olibanum, vetiver.

Az Impossible Iris-hez az inspirációt Ramon Monegal felesége és a szerelmük szolgáltatta, nem csoda hát, hogy ez a parfüm áll Monegal szívéhez a legközelebb. Az írisz gyökér erőteljesen jelen van földes és harsány, a talajból frissen kihúzott répára emlékeztető illattal, amely mégis tartást sugároz. A írisz idővel egyre finomodik, földes jellege elhalványul és egyre krémesebb lesz. Ehhez a fehér selyemre emlékeztető íriszhez csapódik a vidám málna és az ártatlan ibolya és mimóza. Képtelen vagyok kiverni a fejemből azt a víziót, hogy Monegal valószínűleg sok időt töltött egy csodálatos kertecskében kéz a kézben feleségével, nagy szerelemben. Az Impossible Iris mérhetetlenül elegáns, nem lehet slampos tartással, hányavetin hordani. Tipikusan egy olyan parfüm, amelyhez meg kell érni és tudni kell viselni.

Illatjegyei : írisz, ibolya, mimóza, ylang-ylang, málna, jázmin, virginiai cédrus.

Összességében elmondható, hogy mindhárom parfüm kb. 5-6 órán keresztül érezhető a bőrömön. Egyik parfüm sem rendelkezik nagy hatósugárral, amit én mondjuk személy szerint nem is sajnálok. Az Impossible Iris-t nagyon kellemes volt viselni ebben a melegben, tulajdonképpen 15 percenként ámulatba estem, hogy milyen jó illatom van. A Curielle a Hermés Kelly Caleche rajongóknak tutira be fog jönni.  A Mon Cuir-t pedig kicsit nedves, szeles napra ajánlanám, amikor üzleti vagy egyéb fontos megbeszélésen kell részt vennünk.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.