Parfümök, illatok, szagok, mint afrodiziákumok

Én többnyire azért viselek parfümöt, hogy jobban kifejezzem a személyiségemet, hangulatomat, de az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy előfordul, hogy azért spriccelek valamilyen illatot magamra, hogy vonzóbbnak gondoljon, érezzen a párom.  Régebben amikor még szingli voltam vagy egy kapcsolat elején ennek még nagyobb jelentőséget tulajdonítottam. Valami olyan parfümöt viselni, amivel azonnal megbabonázhatom a férfit. 🙂

Elárulok egy titkot: olyan parfüm, illat , ami mindenkit rabul ejt , nem létezik. De orrunk igenis hatalmas szerepet játszik a párválasztásban.  Tudják ezt jól a parfümcégek is, hiszen körülbelül a parfümök 90 % -át szexuális jellegű reklámokkal próbálják eladni.

A szaglásunk az egyik legősibb érzékszervünk, amely közvetlen összekötettésben van a memória bázisunkkal. Az érdekes dolog, hogy ha megérzünk egy illatot gyakran egy esemény, egy hely, egy személy ugrik be. Például megcsapja az orrunkat a sülő mézeskalács gyömbéres illata és hirtelen gyerekkorunk karácsonyairól nosztalgiázunk. Vagy Old Spice és izzadságszag lebegi körbe a konditermet, mire nekünk eszünkbe jut egy szupermeleg nyári nap, amikor édesapánk verejtékező homlokát törölgette fűnyírás közben. Tehát ebből kiindulva a csoda és a varázslat, nem a legújabb parfüm megvásárlásában lesz, amelynek legújabb reklámplakátján David Gandy félmeztelnül síel szintén félmeztelen barátnőjével, mert a szexuális vonzalom oly hatalmas közöttük a parfümnek köszönhetően, hanem abban, hogy viseljük ugyanazt a parfümöt minden randin, amíg az illatmolekuláink elég mélyen bevésődnek a kiszemelt memórialemezére. Itt jegyezném meg, ha lehetséges próbáljuk meg elkerülni, hogy ugyanazt a parfümöt viseljük, amit a partnerünk anyja, apja, nagyanyja, első nagy szerelme, az exe, akit gyülöl stb. Mert, ha egy valamit nem szeretnék az az , hogy romantikus pillanatokban , amint éppen belecsókolnak a nyakunkba, hirtelen a szülők képe ugorjon be….

William Adolphe Bouguereau The Birth of Venus

Tudom, tudom sokan már azon vannak, hogy a feromonok fontosságára hívják fel a figyelmemet.  A feromonok  apró, szemnek láthatatlan kémiai vegyületek, amelyek  fontos szerepet játszanak az állatvilágban a párválasztásban, területek megjelölésében. Az emberi fajban  is találhatóak  feromon jellegű hormonok, amelynek tanulmányozása nehézkes kissé, az emberek tisztaságra való hajlama miatt, ugyanis gyorsan le is mossuk őket magunkról.   A kutatások azonban kimutatták, hogy a nők ovuláció idején több feromont termelnek , és fogékonyabbak a férfiak által kibocsátott feromonokra.  A feromonoknak szerepe van abban, hogy bizonyos emberekhez jobban vonzódunk, szexibbnek találjuk az illatát, szagát. Én mondjuk vallom, hogy akit igazán szexinek találok, azt olyankor sem érzem büdösnek, amikor megizzadt, hogy nemi szervének szaga is inkább játszadozásra hív. De arra kérnék mindenkit, ne dobjon ki felesleges ezreket az ablakon feromonos parfümökre, amiknek talán csak annyi haszna van, hogy elegendő önbizalmat ad viselőjének , ami már önmagában fél siker.

Na de akkor mit viseljünk az első randin, vagy ha el akarjuk tekerni valakinek a fejét? Itt visszatérnék arra, amit pár sorral feljebb írtam, az önbizalom, a magabiztosság szexi. Szóval viselj valamit, amit szeretsz, ami neked tetszik, amiről úgy érzed kihangsúlyozza a személyiséged!

Neked mi a véleményed a parfümök, illatok és szagok befolyásolnak bennünket a párválasztásban ?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.