Diptyque Eau Lente

Valami miatt eddig a Diptyque parfümök kiestek a látószögemből. Ott volt a kipróbálásra várandó parfümök listáján, de soha nem merültem el mélyebben egyetlen illatukban sem, pedig már annyi jót hallottam róluk. Bizonyára szerencsésebb lett volna egy olyannal kezdem, ami nagy népszerűségnek örvend, mint például a Phylosykos. Talán a hosszú és hideg tél miatt esett a választásom az Eau Lente-re, amely fűszeres jegyeivel a fagyos nappalok és éjszakák felmelegítésével kecsegtetett.

A Diptyque leírása szerint az Eau Lente-t a rituálékkal teli, egyiptomi idők ihlették, ahol az isteneket ritka és értékes parfümökkel igyekeztek levenni a lábukról.  A rituálék elmaradhatatlan kelléke volt a füstölő, a kyphi-t vallási és orvosi célokra egyaránt használták, amely úgy készült, hogy a mézből, gyantából,  borókabogyóból, fahéjból,  tömjénből, mirhából, labdanumból, illatos fákból és fűszerekből álló masszához bort kevertek. Az Eau Lente-vel nem nehé egy ilyen szertartás kellős közepére képzelnünk magunkat, tulajdonképp azt adja, amit ígér, nehéz, misztikus fűszerekkel átitatott illatot. Az Eau Lente abba a kategóriába esik, amit valaki vagy imád vagy képtelen megkedvelni, nincs középút.

Diptyque Eau Lente
Diptyque Eau Lente

 Csalódottságom oka valószínűleg bennem keresendő. Mielőtt még kipróbáltam volna az Eau Lente-t a fahéj hallatán, édesanyám fahéjas csigái ugrottak az eszembe, amelyből a fahéj illata a mazsolával,  egy cseppnyi vaníliával melegséggel tölti meg az egész lakást. Na ezzel szemben az Eau Lente-ben fellelhető fahéj eszement mennyiségű párosítva legalább ugyanilyen töménységű szegfűszeggel, és a végeredmény egy nem éppen kellemes emlék felbukkanása lett.  Történt egyszer, hogy masszírozni készültem, megspékelve a mezei masszázsolajat fahéj és jázmin olajjal, csak hogy biztos romantikus hangulatba keveredjünk a párommal.  Azonban a fahéj olaj egyes egyéneknél allergiás reakciókat válthat ki, egyébként is vérpezsdítő hatása van, szóval kb 5 perc lelkes masszázs után a szoba fahéj illatban úszott, a barátom háta és az én kezem pedig tűzpirosan lángolt, aminek  a szenvedélyhez semmi köze nem volt. Az a fahéj illat bevésődött a limbikus rendszerembe, és sajnos az Eau Lente fejillata pont ezt az élményt juttatja eszembe.

Ahogy azonban a fahéj és a szegfűszeg lecsendesedik, a meleg fűszerek vidám táncba kezdenek és a mirha édeskés árnyéka megjelenik, az Eau Lente egy jó minőségű forralt borra emlékeztet. A legtöbben a meleg-balzsamos, mézszerű mirhával átitatott bázist kedvelik ebben a parfümben . Ami valóban kellemes, de az addig tartó jó bő órát vagy talán még többet  nekem nem éri meg kivárnom.

Igazán sajnálom, hogy nekem ez az illat egyszerűen túl sok, pedig sem a  koncepcióval, sem a  kivitelezéssel nincs gond , de képtelen vagyok teljes szívvel szeretni vagy legalább csak barátságot kötni vele. Többször feltettem magamnak a kérdést, hogy akkor mégis kinek ajánlanám az Eau Lente-t.  És folyamatosan egy arc ugrott be Gerard Butler az Utóirat: Szeretlek című filmből. Szóval, habár ez egy uniszex illat legszívesebb azoknak a kicsit lázadó, de vérromantikus, macsó hapsiknak ajánlom, aki szeretnek gitározni és karaokézni.

Illatjegyei: fahéj,  opoponax (mirha ), szegfűszeg, fűszerek

4 thoughts on “Diptyque Eau Lente”

  1. Szia! 🙂 A segítségedet szeretném kérni! A kedvenc parfümöm hosszú időn keresztül a Mary – Kate és Ashley Olsen – Style volt. Sajnos már sehol sem lehet kapni, pedig teljesen hozzám nőtt ez az illat. 🙁 Esetleg tudnál ajánlani unisex illatokat? A Stylenak ezek voltak az összetevői: bergamot, babérlevél, pirospaprika, jázmin, napraforgó, mandula, pacsuli és vanília.
    Előre is köszönöm!
    Orsi

    1. Szia Orsi! Sajnos nem szagoltam még a Style-t.Jó lenne tudni, hogy neked milyen benyomásod volt róla, mi volt az ami miatt leginkább megfogott, melyik illatjegyet érezted legintenzívebbnek, és akkor könnyebben tudnék ajánlani valamit. Valamint, hogy milyen árkategóriában keresgélsz. Körbenéztem a neten, és elég sok helyen árulják az ikrek parfümjeit , igen jelentős diszkonttal. Az egyetlen apróság , hogy úgy tűnik, hogy több Style varáció van, úgy mint LA Style, Malibu Style , Hamptons Style. Melyik az amilyekre te gondoltál?

      1. Sziasztok!! Én a Hamptons style parfümöt keresem már nagyon régóta!! Hol tudnám megrendelni vagy megvenni. Esetleg hozzá hasonló parfümöt tudnátok ajánlani?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük