Annick Goutal Ninfeo Mio

Szerelem első szippantásra. Ez volt az első gondolatom Annick Goutal Ninfeo Mio-jával kapcsolatban. És legnagyobb meglepetésemre az érzéseim azóta sem változtak, és a szerelem megmaradt.

A nimfák a szépség, a termékenység, a természet alkotó és tápláló erőinek megtestesítői voltak a római mitológiában, akik különösen szép tájakhoz kötődtek. Ilyen mesebeli hely a Nimfák Kertje is Róma közelében, amelyre a parfüm neve is utal.  A nimfák lakhelye, azt ezt körüllengő boldogság, és mindazok az érzések, amelyeket megtestesítenek ezek a tündéri lények adták az inspirációt Camille Goutalnak és Isabelle Doyennek a Ninfeo Mio megalkotásához.

Máris leszögezném, hogy a Ninfeo Mio zöld illat, nagyon zöld, de nem is lehetne más. Elsőre erőteljes citrus jegy csapja meg az orrunkat, amely nem igazán tart sokáig ,és helyét átadja a parfüm szívét uraló komponenseknek: a levendulának és a fügelevélnek. Ami számomra érdekes, hogy bár én nem vagyok egy igazi levendula rajongó, itt semmi olyat nem szagolok, ami ellenszenvessé tenné számomra. Ez vagy annak köszönhető, hogy a fügelevél krémes illata kiegyensúlyozza azt vagy annak, hogy a levendulát nem a  megszokott formájában használták. Végül a Ninfeo Mio átalakul valami igazán kellemes, púderes jellegű illattá, amelyet a fás jegyek mellett a pisztácia tesz még szerethetőbbé.

A Ninfeo Mio egy igazi mediterrán, nyári illat. De nem csak ennyi, igazi meglepetést zártak a kis,zöld palackba, amelynek varázsától aztán nem lehet megszabadulni, mert olyan, mintha megérintene és magába szippantana bennünket a nimfák tökéletesen boldog világa.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük