Jacomo Art Collection

Talán a Jacomo név nem túl ismert a parfümrajongók körében, de viszonylag régóta jelen vannak a piacon, és régebbi parfümjeikre könnyen ráakadhatunk a magyar online parfümcégek oldalain is. A cég New Yorkban alakult, és tevékenységét bőrből készült kiegészítők árusításával kezdte. 1978-ban jelent meg első parfümjük, a Silences, amelyet a Jacomo de Jacomo és a Paradox követett. A tavalyi évben azonban egy érdekes, de nem teljesen szokatlan ötlettel rukkolt elő a divatház.
A Jacomo Art Collection ötvözi a parfüm művészetét nagyszerű és tehetséges illusztrátorok munkáival. A kollekció három különböző karakterű parfümöt tartalmaz, amelyeket az egyszerűség kedvéért csak számokkal jelöltek: #02, #08, #09.
#02
A #02-t a legkézzelfoghatóbb parfümként jellemezték alkotói. A bőrös-gourmand orientális jellegű illat dobozát a svéd Cecilia Carlstedt divat-illusztrátor munkája díszíti. Carlstedt a parfümöt érzelmesként jellemezte, amely egyszerre ébresztette fel kreativitását, és újra életre keltette gyermekkori emlékeit.
Fejjegy: bergamot
Szívjegy : liliom, tonkabab
Bázisjegy: vanília, szarvasbőr akkord, ámbra, pacsuli

#08
Olyan szerencsés voltam, hogy a januári leértékelésen sikerült szert tennem a Jacomo #08-ra. Meg kell, hogy mondjam ez a fűszeres-füstös orientális parfüm nyomban magával ragadott. Annyira más, mint a mostanában megszokott, mainstream illatok. A parfüm megalkotásához az inspirációt Bengál, Madras és a tejjel fogyasztott Massala tea adta.
A fekete tea végig dominál és érezhető a parfümben, szépségét és érdekességét az adja, ahogy az idő múlásával megjelenő egyéb jegyekhez viszonyul. A nyitányban a keleti fűszeresség dominál, a kardamom és gyömbér jelenléte miatt. Ahogy ezek lecsendesednek megjelenik a tejes akkord, amely kissé megédesíti az alkotást. Nem tudom hányan szeretik a teát tejjel, én imádom, mert selymessé, gyengéddé varázsolja az erős fekete teákat, és ez történik ebben az esetben is. Azonban, ha valaki édesebben, mézzel szereti a teát, annak sem kell aggódni végül a méz is felüti fejét a parfümben. A nagyon kellemes mézes jegyet egy csipetnyi fűszerrel, fahéjjal tették még szerethetőbbé.
Az illusztrációkat Daniel Egneus készített a Jacomo #08-hoz. A szintén svéd születésű művész többek között vízfestékkel készült álomvilágbeli képeket készít. Egneus dolgozott már a The Times-nak, Nike-nak, Penguin Booksnak.

#09
A kollekció harmadik darabja a legszínesebb, amelyet narancs, lila és bordó színnel illusztrált Stina Person. A színek és az illusztráción feltűnő magassarkúba bújtatott szexi lábacskák mind a parfüm buja jegyeit hivatottak erősíteni.
Fejjegy: citromhéj, narancsrost, rózsabors
Szívjegy: praliné akkord, mangó
Bázisjegy: fahéj, szantálfa, vanília

A Jacomo Art Collection mindenképp valami szokatlan. Sajnálatos azonban, hogy hiába hoztak össze nagyszerű illusztrátorokat és nem féltek pénzt költeni a parfümök megalkotására sem, sajnos a nem elég agresszív marketing miatt félő, hogy idő előtt eltűnnek majd a színről.
Még mindig nem késő, hogy megnyerd a Les Néréides parfümöt! Ha január 31-ig csatlakozol az Illatoskert Facebook oldalához, részt veszel a nyereményjátékban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.