Illatmorzsák

A múlt hétvégén megrendezésre kerülő 9. Fragranze Niche Perfumery kiállításon közel 200 cég volt jelen.  Többek között a Juliette Has a Gun is itt mutatta be először legújabb parfümjét. A Romantina-t egy modern szerelmi történet ihletett: a fiatal lány Rómába látogat, ahol végzetesen beleszeret egy helyi fickóba, azonban 24 óra múlva el kell hagynia az országot, így szerelmük beteljesületlen marad. Az új parfüm, a Romantina illatjegyei: fehér virágok, mint például narancsvirág, jázmin, gyöngyvirág valamint rózsa, írisz, osmanthus, Bourbon vanília, pacsuli és vetiver.

Juliette Has a Gun Romantina

A Montale is elkápráztatta a nagyközönséget legújabb illatával. A Black Purple egy modern orientális- virágos parfüm lesz, amely a szilva és a narancs jegyek köré épül. Kifejezetten izgalmasnak hangzik!

Montale Black Purple

 

Lorenzo Villoresi annyira friss újdonsággal érkezett a kiállításra, hogy az adott parfümnek még  neve sincs. Azonban a lényeg, hogy a vetiver köré épülő, friss-fás parfüm lesz, amelyet fűszerek, citrusok és bőr egészítenek ki.

Talán a legizgalmasabbnak az Il Profvmo parfümje ígérkezik, a Fleur de Bambu  női bambuszfa illatú és tartalmazza a fa virágát is. Ez azért is lenyűgöző, mert a bambuszfa csak  48 évente borul virágba.

Il Profvmo Fleur de Bambu

 

Elhagyva a niche parfümök világát, találtam valami újdonságot a mainstremek között is. A Versace Yellow Diamond a kristály kollekció harmadik darabja. ( az előző kettő a Bright Crystal és a Crystal Noir voltak). A Yellow Diamond levegős-virágos parfüm, amelynek illatjegyei: citrom, bergamot, neroli, körte, narancsvirág, frézia, mimóza, vízi liliom, ámbra, guaiac fa és pézsma.

Versace Yellow Diamond

 

2 thoughts on “Illatmorzsák”

  1. Nekem is ez a kettő keltette fel az érdeklődésemet a niche-újdonságok közül. 🙂 Illetve most olvastam a fragranticán, hogy a Diptyque-nek is lesz két új illata. A bőség zavara… 🙂 A Montale-ban vannak virágos (rózsa, bourbon geránium), és fás (teak-fa, ámbra) jegyek is.

    1. Köszi a kiegészítést a Montale-hoz. A Diptyque el is kerülte a figyelmemet, a Particuliere Eau Parfume jól hangzik. Általában nekem bejönnek a zöldes-virágos parfümök. Amúgy még biztos, hogy sok ígéretesnek hangzó újdonsággal számolhatunk a közel jövőben. Csak legyen lehetőségünk kipróbálni mindet 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.