Katie Puckrik Smells – egy este a YouTube parfüm királynőjével

A napos, tavaszi időjárás messze elkerüli Angliát az utóbbi hetekben.  A szürke, esős hétköznapokba igazi melegséget csempészett az az este, amelyet lelkes parfümrajongók és parfümblogerek körében töltöttem Londonban, hogy bepillantást nyerhessünk Katie Puckrik illatokkal szegélyezett életébe.

Katie Puckrik

A Hollywoodban élő Katie Puckrik szellemes, vicces parfümkritikáival vált ismerté a YouTube-on.  Ő volt a legelső, aki ilyet csinált. Azóta persze rengetegen próbálkoztak hasonlóval, de azt kell, hogy mondjam, hogy Katie eredeti stílusa még mindig az egyik legjobb. És Katie élőben is hozza a kissé szarkasztikus, ironikus mégis bájos stílust.  A YouTube parfümkirálynőjéhez rengetegen fordulnak tanácsért, hogy segítsen megtalálni az áhított parfümöt. Az est folyamán a legérdekesebb eseteit osztotta meg velünk. És a közönség pedig csak szagolt és szagolt..

Ezekhez volt szerencsénk:

1. Egy összetört szívű férfi azzal a kéréssel kereste fel Katie-t, hogy ajánljon neki egy olyan parfümöt, amelyet magára hintve, azt a benyomást keltheti a volt barátnőjében, hogy szívében semmi keserűség, sőt nagyon zsúfolt szexuális élete van. Evvel akarván féltékennyé tenni a nőt. Katie a következőket ajánlotta neki:

Thierry Mugler Cologne

Vivienne Westwood Boudoir

Penhaligons Amarinthe

Etat Libre d’Orange Putain de Palaces, amelyről én is írtam korábban itt, ha elolvassátok egyből megértitek miért is ajánlotta Katie . 🙂

2. Egy kutyamániás számára a leggyönyörűbb szagélmény az volt, mikor drága kutyusának tappancsait szagolgatta és szeretett volna valami hasonló illatot.  Katie két parfümöt ajánlott neki:

L’Artisan Parfumeur Bois Farine (egy Jean-Claude Ellena gyöngyszem)

Etat Libre D’Orange Like This  (Tilda Swinton “celeb” parfümje)

3. Egy nő évekig élt Kínába, és mindig kellemes érzések fogták el, amikor Kína szennyezett levegőjére gondolt. Olyan parfümöt keresett magának, amely bármikor visszarepítheti a boldog emlékek világába. A javasolt parfümök:

L’Artisan Parfumeur Dzongkha

Etat Libre d’Orange Jasmine et Cigarettes, ez utóbbi vegyes érzéseket keltett a a közönségben, voltak akiket nagyon is emlékeztettet egy hamutálra. Az én esetemben ez nem áll fent, sőt… itt olvashattok róla bővebben.

4. Vannak férfiak, akik kifejezetten oda vannak a femme fatale-típusú illatokért. Ilyet keresett magának az az illető is, akinek Katie a következőket javasolta:

Tom Ford Black Orchid (nagy kedvence az egyik lakótársamnak is, és semmi pénzért sem hinné el, hogy ez eredetileg nőknek szól)

Guerlain Mitsouko

Nasomatto Nuda , ebből mindenféleképpen szeretnék mintát beszerezni, teljesen magával ragadott a fejjegyből előbukkanó túlérett banán illat, és kíváncsi lennék mivé alakulna a bőrömön.

Végül Katie Puckrik megosztotta személyes kedvencét is velünk, amely egy kifejezetten érdekes, nedves, földes, erdei gombás illatú parfüm. Az olasz Bruno Acampura Musc már 1975 óta a piacon van, és teljesen megértem, miért is lett Katie védjegyillata.

Miután kellőképpen kifárasztottuk szaglósejtjeinket, azt hiszem mindannyian egy csodálatos este élményével gazdagodva tértünk haza. Remélem a következő London Perfume Lovers találkozón is ott leszek, ahol ezúttal a bécsi Olfactoria lesz a vendég.

Katie Puckrick YouTube oldala és blogja.

 

4 thoughts on “Katie Puckrik Smells – egy este a YouTube parfüm királynőjével”

  1. Csodás élménybeszámoló! Nagy élvezettel olvastam, bárcsak én is ott lehettem volna…
    Érdekes volt az is, hogy milyen kérésekkel álltak elő az emberek:)
    Arra az említett erdei gombás illatra nagyon kíváncsi lennék, hiszen imádom a gombát és a gomba illatát is. Sajnos még a honlapjukon sem tudtam meg róla túl sok mindent. Ezek szerint, Te azt is “megillatoltad”? Ha igen, írnál róla pár szót? Előre is köszönöm.

    1. Igen,azt is. Nedves, kissé a gombára emlékeztető illata volt, ahhoz tudnám még hasonlítani, amikor valakinek beleszagolsz a nyakában ott, ahol a haj és a tarkó találkozik. Roppant intim illat. De hozzá kell tennem, hogy majdnem mindenkin más illata volt. Amíg magamon tetszett, addig az előttem ülő férfin egyáltalán nem….

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.