Sarah McCartney vintage gyűjteménye

Közel száz éves parfümöt tesztelni, amely nem veszített eredeti szépségéből, kisebb csodával ér fel. Sarah McCartney gyűjteménye ilyen kisebb csodákkal van tele.
Sarah McCartney autodidakta parfümőr, a 4160Tuesdays parfümők kreátora, emellett írónő és szenvedélyes vintage parfüm gyűjtő. A múlt század elejéről származó parfümjeire érdekes módon tett szert. Volt egyszer egy parfüméria egy kis mexikói városkában, akinek tulajdonos, aki évtizedek óta a businessben volt, elhunyt. Halála után az addig gondosan őrzött raktárkészlet eladásra került. Arra senki sem számított , hogy olyan gyöngyszemek rejtőznek ott, mint pl bontatlan, eredeti 1919-es Guerlain Mitsuko. Sarah McCartney gondolt egy merészet, és felvásárolta az egész, kivételes kincsekből álló készletet.
Az este során szagolhattunk 1919-es Mitsuko-t, L’Heau Bleu-t 1924-ből, az azonos évből származó Lanvin My Sin-t, eredeti, reformuláció előtti Dior Eau Savage-t, ’47-es Balenciaga Le Dix-t.
Arra is lehetőségünk nyílt, hogy összehasonlítsuk például az eredeti Dior Diorella-t és Yves Saint Laurent In Love Again-t a mai, a boltok polcain találhatókkal. A mostaniak, habár kísértetiesen hasonlítanak az eredetire, de mégsem ugyanazok. Ennek kapcsán került fel a reformulation, amelyről Sarah , nem mint nagy mumusról beszélt. Több ok is áll mögötte: a technika fejlődött, több szintetikus anyagot használnak
(amely olcsóbb és bizonyos szempontból környezetbarátabb) , és természetesen nem hagyhatjuk ki az IFRA egyre őrültebb szabályozásait sem. Avval sokkal inkább megvezetnek bennünket , hogy a cégek továbbra is azt próbálják elhitetni velünk, hogy ugyanazt a parfümöt vesszük meg, amelybe mondjuk 10 évvel ezelőtt beleszerettünk, holott sokszor egyértelműen érezzük a különbséget.
Sarah McCartney véletlenül került a parfüm bussinessbe. Leginkább örömszerzés céljából alkotta első parfümjét, szeretett volna egy, a készülő könyvéhez passzoló parfümöt. Sehol sem találta a megfelelőt, szóval nekiállt megalkotni azt, amit elképzelt. Később ismerősök keresték meg , hogy készítse el számukra azt az illatot, amely igazán illik hozzájuk. Egy-egy alkotás olyan jól sikerült , hogy hamar híre ment, és hipp-hopp Sarah McCartney máris a parfüm bussinessben találta magát. Parfüm márkájának neve 4160Tuesdays , amely azon keddek számára utal, amelyet 80 éves korunkig megélhetünk.
Sajnos az összes parfümjét nem tudtam kipróbálnom, de az az egy , amit próbáltam, mondhatni szerelem volt első szippantásra. A Lady Rose Lion enyhén emlékeztet a Guerlain Tonka Imperialra. Azonban nem kell bankot robbantanunk , hogy szert tegyünk rá, nem úgy, mint a Tonka Imperial esetében.
Az este Sarah McCartney-val igazán élvezetes volt, nem csak az
illatélmények, hanem Sarah vicces és közvetlen stílusa miatt is.
Sarah McCartney oldala, ahol nem csak saját parfümjeit ismerhetjük meg , hanem az általam szagolt vintage illatokból is lehet mintát rendelni: 4160Tuesdays.com

One thought on “Sarah McCartney vintage gyűjteménye”

  1. Gratulálok, izgalmas lett a poszt!
    De jó neked, hogy kipróbálhattad ezeket a parfümöket, és hogy összehasonlíthattad az új formulával, ilyen kísérletezésben én is szívesen részt vennék.
    Bevallom, Sarah MecCartney neve eddig ismeretlen volt számomra, de most rákeresek, köszi a tippet!

    Ui: ilyen kis parfüméria fennmaradó raktárkészletét én is bevállalnám 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.